Utrechtse standbeelden verbreken het zwijgen en vertellen hun verhaal.

Heb je wel eens een standbeeld horen praten?

Onbewogen Verhalen brengt daar verandering in met een audiotour langs Utrechtse standbeelden. Elf bekende Nederlanders zijn in de huid van een standbeeld gekropen. Dit heeft hen geïnspireerd tot verhalen vanuit de gedachtewereld van het standbeeld. Enkele schrijvers zijn: Herman van Veen, Vincent Bijlo, Henk Westbroek, Ingmar Heytze, Tineke Schouten, Vrouwkje Tuinman en Anton Geesink.

Hoe werkt het?

De wandelroute loopt in het centrum van Utrecht en bestaat uit elf beelden. Bij elk beeld klik je op het bijbehorende audiofragment (zie hieronder) en hoor je het verhaal. Deze duren gemiddeld vier minuten. Onderweg naar het volgende beeld is er geen verhaal. Dan is er alle ruimte om te genieten van de historische binnenstad. Op je mobiel kun je gebruikmaken van de bovenstaande kaart, daar kun je op klikken om te vergroten. Maar je kunt deze ook zelf uitprinten via de downloadknop:

Klik op de audiofragmenten

            
                        

Speciaal voor jou als 1,5 meter cultuurbeleving

Musea, festivals en cultuurhuizen kunnen helaas minder publiek ontvangen. We willen graag oplossingen bieden en kwamen op het idee om Onbewogen Verhalen opnieuw te publiceren. Juist om in deze tijd te kunnen genieten van kunst in de buitenlucht, alleen of samen op veilige afstand van elkaar.

De initiële webpagina voor Onbewogen Verhalen was helaas niet meer online te vinden. Onze stichting Coryfeeën die de creatie heeft gedaan, is enkele jaren geleden overgegaan in Everybody Likes Penguins. Ons team heeft alle bestanden weer bij elkaar gezocht en gepubliceerd op deze webpagina. We maken de wereld graag een beetje blijer. Veel plezier!

Een diepe buiging

Dank aan alle cultuurfondsen, schrijvers en kunstenaars die de creatie van Onbewogen Verhalen mogelijk hebben gemaakt!

About studio

Cookies?

We care about your privacy and we love marketing. Therefore we would like to have your permission to use cookies.